Великобритания и Франция ще подпишат съвместна декларация за ускоряване на усилията за

...
Великобритания и Франция ще подпишат съвместна декларация за ускоряване на усилията за
Коментари Харесай

Франция и Великобритания се разбраха за мигрантите

Великобритания и Франция ще подпишат взаимна декларация за ускорение на напъните за прекъсване на рисковите пътувания на незаконните мигранти през Ламанша, съобщава " Ройтерс ".

Френският вътрешен министър Жералд Дарманин ще бъде хазаин на английския си сътрудник Сюела Брейвърман в Париж тази заран, като на срещата двамата ще подпишат съглашението, излиза наяве от покана към медиите, издадена от френското вътрешно министерство.

Френски чиновник удостовери, че договорката ще бъде контрактувана през днешния ден, само че не разкри повече детайлности.

От началото на годината около 40 000 души са прекосили Ламанша с дребни лодки спрямо 28 526 през 2021 г. Нарасналия мигрантски поток оказа напън върху новия английски министър председател Риши Сунак да откри метод да се оправи с казуса.

Британският вестник " Телеграф " заяви в събота, че англо-френското съглашение доста ще усили броя на 200-те френски служители и доброволци, които дежурят по плажовете на Ламанша, а Франция ще се стреми " доста по-голям " дял мигранти да бъдат възпрепятствани да изоставен страната.

Париж също ще се съгласи на взаимен надзорен център с английски имиграционни чиновници, а Лондон ще заплати към 60 милиона паунда на Париж, с цел да помогне за оправянето с казуса.

В петък английският външен министър Джеймс Клевърли и френският му сътрудник Катрин Колона излязоха с изказване, в което подчертаха " неотложността за разрешаване на всички форми на незаконната миграция ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР